Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jen doufám, že to, co se stalo v Plzni, se neděje na studiu medicíny.

0 0
možnosti

Ať už je úroveň vysokých škol jakákoliv, tak přece jenom absolvent vysokoškolského studia více přemýšlí než absolvent studia středoškolského, a to se pak projevuje v přístupu k práci. Absolvent středoškolského studia přece jenom má více sklon pouze plnit pokyny, přistupovat k práci tak nějak bezmyšlenkovitě.

0 0
možnosti

J87a17n 76R79á49ž

20. 6. 2014 19:43

Považuji  pro společnost za velmi nákladné, pěstovat přemýšlivého studenta VŠ  z veřejných zdrojů jen proto, abychom měli více přemýšlivého pokladního v Lídlu, nebo vysokoškolsky vzdělaného vypravěče zábavných historek ve frontě na pracáku.

P.S. Jsem bytostně přesvědčen, že stát má podporovat jen ty směry VŠ studia,  o které má životní zájem a regulovat penězi stavy studentů oborů, o které není na pracovním trhu zájem. Jen tak zamezí stavu, který je v Španělsku (60% nezaměstnaných absolventů) nebo který je už kritický v USA, kde zaměstnání odpovídající zaměření studia získá jen 35% absolventů. Když bude obory, které nebudou předmětem podpory státu,  možno studovat jen za vlastní prostředky studenta, tak si každý budoucí student rozmyslí, zda chce studovat obor pro který najde uplatnění v praxi, nebo bude považovat dobu strávenou na  v praxi nepoužitelných přednáškách,  za velmi drahé prodloužení bezstarostného mládí.

P.S. Nedávno jsem četl, že na počet obyvatel máme bezkonkurenčně nejvíce studentů, budoucích doktorů a magistrů a relativně k tomu velmi málo bakalářů, což jen potvrzuje výše uvedené, že z veřejných zdrojů si mnoho studentů jen prodlužuje bezstarostný život doktorandským a magisterským studiem oborů, kde v praxi stačí pro uplatnitelnost " přemýšlivý" bakalář.

0 0
možnosti
Foto

Srdečně zdravím, pane poslanče, krajane.  A jen skromně podotýkám, že vedle bídy oficiálního školství u nás již 30 let existuje a nenápadně ale spolehlivě funguje paralelní školství s multimetodami, které řada absolventů staví nejméně na úroveň oněch Harvardů, Oxfordů a podobných. Absolvovali je formou krátkodobých kurzů lidé z celé země - od žáků a učitelů gymnázia Bruntál a chytrých lidí třeba od Rýmařova nebo Šumperku po poslance, senátory, zaměstnance Kanceláře prezidenta republiky. Někdy si vygúglujte - a mějte se hezky. Například zde: http://www.youtube.com/watch?v=bIU6py6Yofs

0 0
možnosti

Proč se článek nejmenuje "VŠE páchne levárnou", když jiné příklady zde neuvádíte? Mně víc provokuje spousta soukromých vysokých škol, na které chodí většinou ti, co se bojí státních. Moje zkušenost.

1 0
možnosti

nemohu soudit jinde než na právech UK, a tam se zdá vše funguje, naopak VŠE národohospodářská jde pod Ševčíkem strmě dolů, to ani není skluzavka, to je volný pád;

2 0
možnosti

J70a79n 85R88á27ž

20. 6. 2014 19:26

Je opravdu smutné, jakou dříve velmi prestižní škola získává v poslední době pověst. Už se blíží pověsti, jako má Plzeňská Sorbona  a to jak odborností výuky, tak i abstrahováním etických norem vztahů  mezi  přednášejícími, vedením  a studenty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1359x
Zcela obyčejný člověk ze severní Moravy, kde je drsné podnebí a skvělí lidé. Shodou okolností jsem poslancem, ale to není tak podstatné. Nicméně moje barva je oranžová.

Seznam rubrik