Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Vládní program nebo dohoda v sobě neobsahuje jediný bod podporující ekonomický růst a snížení nezaměstnanosti. Je tam ale perspektiva ještě horšího zadlužení, až 2,5 bilionu a katastrofální krize v zdravotnictví. Čest práci soudruzi. Pámbu s námi...

0 0
možnosti
RP

Navrhuji, abyste do té své standardní odpovědi zařadil pár bodů osvěty.

Například příznivci i odpůrci zdanění firem si občas neuvědomí, že existuje něco jako přenos daně. Zdaněná firma samozřejmě zvýší ceny (a nezdaněnou tlak konkurence brzy donutí je snížit) aby se pohybovala zhruba v okolí průměrné míry zisku. Protože daně jsou stanoveny plošně, udělají to všechny firmy současně úměrně svému daňovému zatížení. Daně (navýšené ještě o DPH) tak zaplatí zase jen spotřebitelé :-) 

Podobně se chovají i ostatní daně, ale tam už jsou občas rozdíly mezi tím, jak to vykládají levicoví a pravicoví autoři, takže to můžeme v tomto případě pominout. Nicméně kdyby si lidé uvědomili, že každou daň zaplatí nakonec stejně oni sami, možná by jim to usnadnilo rozhodnutí :-)

1 0
možnosti
Foto

Pane poslanče. Jistě jste učinili dobrý průnik zájmů. Bohužel mi v programu  budoucí vlády chybí to nejpodstatnější. Napravení situace v naší justici. Soudci nerespektují Ústavu, není respektován základní princip rovnosti občanů před zákonem.

Občanský soudní řád, který je z roku 1963, slouží potřebám soudců.

Snažil jsem se na to upozornit ( http://kareljanuska.blog.idnes.cz/c/378405/Vazeni-poslanci-parlamentu-Ceske-republiky.html ).

Domnívám se, že je to velká chyba stávajícího parlamentu a budoucí vlády.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS